Propunere legislativă pentru ”concediul de divorț”, promovată de un deputat PSD
2018-10-11 - Redacție
Actualitate Interna
0
Deputatul PSD Georgian Pop a depus un proiect legislativ care prevede acordarea unui concediu legal pentru divorț, de 3 zile lucrătoare, la cerere, angajaților care trec prin "trauma desfacerii căsătoriei".

 

 

Inițiativa legislativă a fost gândită de pentru a veni în sprijinul celor ce trec prin această situație pentru acomodarea la noua situație din viața lor, pentru care deputatul PSD consideră că sut necesare, dar și suficiente, 3 zile lucrătoare. 

 

Potrivit proiectului, divorțatul ar primi și o indemnizație care se va plăti din fondul de salarii la unității  la care acesta este angajat și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.

 

Concediul pentru divorț se acordă la cerere, de către angajator, în următoarele 4 săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunțării divorțului.

 

În expunerea de motive, Pop afirmă că divorțul este o traumă care afectează anual "peste 60.000 de adulți și aproximativ 17.500 de copii". "Se impune ca statul să acorde o atenție sporită persoanelor care trec printr-un astfel de eveniment familial", afirmă Pop, citat de Hotnews.ro. 

 

Proiectul a fost înregistrat la Senat și va sta în dezbatere publică. Camera Deputaților este decizională.

TAGS : psd proiect lege georgian pop concediu divort
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
Total 0 comments.