Proteste anunțate la inaugurarea de către Erdogan a celei mari moschei din Europa
2018-09-29 - Laurentiu Gheorghe
International
1
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să inaugureze sâmbătă cea mai mare moschee din Europa în Koln în timp ce își încheie o vizită controversată în Germania, iar forțele de poliție își mobilizează echipajele în așteptarea protestelor, relatează AFP.

 

 

Inaugurarea va fi un eveniment de închidere a vizitei sale de trei zile, care a țintit repararea legăturilor sale cu Berlinul după doi ani de tensiuni.

În timpul discuțiilor de vineri cu cancelarul german Angela Merkel, ambii lideri au semnalat interesul lor o reapropiere precaută, dar Merkel a evidențiat că ”diferențele adânci” rămân pe drepturile civile, dar și pe alte probleme.

Aproximativ 10.000 de critici la adresa lui Erdogan sunt așteptați să iasă în stradă la Koln, pentru a protesta față de încălcările drepturilor omului și față de modul în care sunt tratați minoritarii kurzi în Turcia.

Pe de altă parte, suporterii lui Erdogan se vor aduna la Moscheea Centrală din Koln, o construcție impunătoare.

Poliția din Koln susține că un maxim de 5.000 de persoane vor avea acces să participe la ceremonia de deschidere a moscheii.

 

 

TAGS :
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
Alin 2018-09-29
Occidentaliștii noștri de la 22 așa de mult iubesc Europa și sunt atat de pro-migrație pana cand Europa o să devină Eurostan și o să avem Sharia - să vedeți atunci referendum pentru familie și căsătorii gay!” bine că ne injurați pe noi că suntem talibani deși suntem băieți finuți, vrem doar să precizăm noțiunea de căsătorie, dar chemați la grămadă adevărații talibani in Europa. Luăm popcorn să vedem atunci luptă de clasă,.,
Total 1 comments.