Agonia lui Daddy
2018-09-20
15
Dragnea a pierdut irevocabil indiferent de ceea ce se va intimpla la CEx-ul de vineri. Asta pentru ca a pierdut majoritatea parlamentara, singura care conteaza si care ii asigura supravietuirea politica. Iar cind pierzi parlamentul, pierzi si guvernul.

Sunt singurele ”institutii” care ii dadeau posibilitatea sa-si salveze pielea modificind legi si dind ordonante de urgenta pentru amnistie, gratiere, revizuirea proceselor si tot ce mai incearca in ultimul timp. Singurele care ii dadeau acces discretionar la punga bugetara, din care impartea pe ochii si sprincenele cui voia el. Dragnea e terminat, cel mult mai poate ramine un timp impaiat in functie, dar putere a pierdut-o.

 

Batalia pe majoritatea parlamentara

 

Arma forte a pucistilor, baroni unsi cu toate alifiile, nu este numarul celor pe care ii atrag de partea lor in Comitetul executiv, ci numarul parlamentarilor pe  care ii controleza. Cine isi imagineaza ca Paul Stanescu nu are la degetul cel mic parlametarii din Olt este naiv sau nu stie cum functioneaza masinaria PSD. Sunt deja 16 filiale impotriva lui Drangea, probabil cu majoritatea parlamentarilor aferenti. Pina joi dimineata, 50 de parlamentari semnasera scrisoarea anti-Dragnea din cei 220 care asigura majoritatea. Ar fi fost suficienti si 20 pentru ca  epoca Dragnea sa se incheie. Asa cum se aude si e previzbil, prima miscare a grupului dizident va fi inlaturarea lui de la sefia Camerei Deputatilor si plantarea unui om din tabara lor.

 

Razboi ”pina la capat”

 

Debarcarea lui Dragnea din virful partidului e insa mai complicata. Pe de o parte nu va fi clar pina la momentul efectiv al votului care este echilibrul de forte dintre cele doua tabere. Sunt doua zile in care se va negocia la singe, Dragnea nu sta cu mainile incrucisate, dar nici ceilalti. Stanescu este un baron de calibru si mai are si Ministerul Dezvoltarii in portofoliu, cel prin care se dirijeaza banii in teritoriu. Vorba Olgutei Vasilescu, una dintre apropiatele lui Dragnea: ”Eu nu ma vad niciodata votind impotriva lui Stanescu”. Mai sunt si cele 13 filiale din Ardeal, indecise deocamdata, pentru care se duce o batalie pe viata si pe moarte. Aceste calcule conteaza insa doar intr-o masura, pentru ca presedintele partidului nu poate fi schimbat decit cu votul intregului partid, cel care l-a si ales, asa cum au sarit sa puncteze Codrin Stefanescu si Buzatu. Adica, Dragnea a fost ales cu aproape  jumatate de milion de voturi si ar trebui debarcat cu votul a  cel putin 250.000. Complicat.

 

Este limpede ca ambele tabere sunt decise sa mearga ”pina capat”. Scrisoarea si toate declaratiile publice nu mai lasa loc de intors. Pucistii vor ameninta: ”ori Dragnea, ori majoritatea parlamentara si guvernarea”, iar Dragnea va incerca sa traga de partea lui cit de multi sefi de filiale si va miza ca organizarea unui congres dureaza si are rezultatul incert. Daca se agata de putere, va urma probabil cel mai singeros razboi prin care a trecut vreodata PSD. Parlamentul si guvernul se vor transforma la rindul lor intr-un teatru de lupta. Consecintele vor fi dramatice pentru partid, care va scadea si mai drastic in sondaje, dar si pentru tara.

 

Dragnea, produsul pucistilor

 

Mesajul scrisorii este unul singur: toate nenorocirile care s-au abatut asupra PSD poarta un singur nume: Liviu Dragnea. Iar nenorocirile insirate in scrisoare sunt multe nu gluma. La loc de cinste figureaza trei: prabusirea in sondaje, neadoptarea masurilor anti-justitie, in cap cu OUG de amnistie si gratiere, si izolarea Romaniei pe plan extern. Cele 18  solutii din scrisoare raspund,  normal, framintarilor si fricilor nehotaritilor din partid, nu asteptarilor societatii. Pozitia grupului  dizident nu are nimic de-a  face nici cu vreo reforma a partidului, nici cu valori, principii sau macar cu intelegerea cauzelor care au dus PSD in situatia de astazi, dincolo de Dragnea. Chiar contestatarii sunt cei care l-au sustinut pe Dragnea in absolut toate demersurile sale, sunt pe aceeasi lungime de unda cu el, cred si si-au dorit aceleasi lucruri, indiferenti la nemultumirile societatii, la lumea in permanenta schimbare din jurul lor, la rigorile Uniunii Europene. Mai exact, sunt toti partasi si responsabili pentru divizarea societatii, izolarea Romaniei, guvernul mizerabil pe care il avem,  adica pentru tot ceea ce ii reproseaza lui Dragnea. Sunt cu totii responsabili pentru violentele din 10 august, le-au facilitat si nu le-au  condamnat ulterior ( cu exceptia  Gabrielei  Firea).

 

Vor acum sa scape de Dragnea, care a  devenit un magnet pentru ura populara, un cadavru politic care miroase atit de urit incit duhoarea i-a imbibat pe toti. Cred ca fara el isi vor putea repara imaginea, ei si partidul, ca vor recistiga electoratul pierdut si nu-si  anihileaza complet sansele la viitorele alegeri.  Mai vor sa-si poata imparti cum vor ei resursele bugetare si sa  ramina la putere cit mai mult.  Pot accepta, in extremis, chiar ca Dragnea sa ramina impaiat in ferestrele din Kiseleff, dar controlul puterii sa le revina lor.

 

Adio reforma si principii, anti-justitia merge inainte

 

Cel mai bine se vede asta din acea parte a scrisorii care transmite clar mesajul ca nu se shimba nimic in ceea ce priveste adoptarea masurilor referitoare la justitie. Codurile penale, ordonanta de gratiere si amnistie, desfiintarea protocoalelor, repararea ”nedreptatilor si abuzurilor”, subordonarea serviciilor  secrete, evacuarea lui Augustin Lazar,  toate ramin pe agenda. Le vrem si le sustinem, spun semnatarii, ele nu au putut fi adoptate din cauza ”vulnerabilitatii juridice  a lui Liviu Dragnea”. Trebuie doar sa scapam de Dragnea si veti primi ceea ce asteptati! Pe de alta parte, sunt introduse si accente mai soft: e nevoie de o consultare larga a societatii, a magistratilor, etc. Mofturi. Pe la inceputuri si Dragnea spunea la fel... Ideea scrisorii e insa sa dea incredere celor nelinistiti ca prin debarcarea lui Dragnea din fruntea partidului nu va inceta lupta cu ”statul paralel”. Ea va continua, dar in forme mai abile, mai cu incetinitorul, mai edulcorate, poate.

 

 Pucisitii n-au nicio treaba cu statul de drept, independenta justitiei sau valorile europene in materie, aratind astfel ca nu inteleg un lucru esential: acea parte de societate care iese in strada, sau care nu-i mai voteaza-  au ajuns la 25% cum singuri recunosc-îi considera la fel de vinovati ca pe Dragnea, care nu ar fi putut face nimic fara binecuvintarea lor. Asa cum societatea intelege acum din scrisoare ca ”dizidentii” nu vor face decit sa continue politica anti-justitie a lui  Dragnea.

 

Pionul Dancila, o sfidare

 

Propunerea Vioricai Dancila ca presedinte interimar, este la rindul ei garantia pe care vor sa o dea acelorasi nehotariti din partid ca nu se va pierde guvernarea. Este pur pragmatism, calcul cinic, nimic altceva, dar e miza esentiala a scenariului. Dancila e un pion important in ecuatie. Aici sunt mai multe scenarii posibile. In cazul in care Dancila ameninta cu demisia daca Dragnea este debarcat, toata constructia pucistilor se fragilizeaza. Numirea unui alt premier readuce PSD la mina lui Iohannis si deja Dragnea i-a acuzat ca vor sa-i predea partidul. Lui si ”statului  paralel”. E un teren necunoscut, nu e clar care sunt limitele pina la care se mai poate negocia cu Iohannis si care sunt  interesele opozitiei in acest moment. Mai e si varianta ca Dancila sa ramina in functie pe fondul aceastei stari conflictuale: Dragnea sef de partid, dar sabotat in parlament si guvern. Dancila ar trebui sa mearga pe sirma, ceea ce e clar ca  nu e capabila. Palaria este prea mare pentru ea si in vremuri de pace. Ar putea sa clacheze mai  repede decit se asteapta ambele tabere. Desigur, exista si  formula ca Dancila sa accepte propunerea gruparii anti-Dragnea, sa preia partidul ca interimar si sa ramina, evident, premier. Asta ar insemna insa ca Dragnea sa-si dea demisia in termen scurt, ceea ce este putin probabil dupa cum se prefigureza lucrurile. Desi  nu se  stie  niciodata,  in PSD totul incepe sa fie posibil.

 

Indiferent insa de astfel de calcule si dincolo de pragmatism, faptul ca dizidentii merg pe mina celui mai slab premier postdecembrist, autor al unora dintre cele mai grave gafe de politica externa, privita cu dispret in cancelarii si Uniunea Europeana, subiect de batjocura populara pentru analfabetismul dovedit cu prisosinta, patroana a unei guvernari catastrofale sub toate aspectele, demonstreza ca pucistilor chiar nu le pasa nici de tara, nici de imaginea acesteia si cu atit mai putin de populatie. Propunerea este de fapt suprema batjocura la adresa electoratului, indiferent de culoarea politica.

 

Formula optima si cinica pentru opozitie si Iohannis

 

Repeziciunea cu care se desfasoara aceasta lovitura este uimitoare, tocmai de aceea toate posibilitatile sunt deschise la momentul la care scriu. Un lucru e singur, indiferent daca ramine atirnat sau nu in functie, epoca Dragnea s-a incheiat. Repet, fara o majoritate parlamentara pe care s-o controleze a pierdut puterea.

 

Este insa o situatie care ia prin surpriza si opozitia, nu e sigur daca si pe presedintele Iohannis. Important este ca de acum inainte sa se opreasca tavalugul anti-justitie, deja s-a facut suficient de mult rau, si golirea bugetului  prin mariri aiuristice de salarii si pensii. Mai precis sa se revina la o  guvernare cit de cit normala, iesita din obsesia distrugerii Codurilor penale,  a amnistiei si gratierii,  a ordonantelor, Fondului Suveran de Investitii si devalizarii iresponsabile a bugetului pentru pusculita PSD. Aici rolul presedintelui poate fi urias: el poate negocia cu factiunea dizidenta raminearea la guvernare in conditiile de  mai sus. Poate negocia chiar si un alt premier. Cred ca ar fi o imensa greseala ca opozitia, in coalitie sau nu, sa vina la putere.  In cei doi ani ramasi pina la alegeri ar fi terminata. Va pierde alegerile cu brio. Precedentul Ciolos  se va repeta.

 

 Cinic vorbind, pentru opozitie si Iohannis cel mai avantajos scenariu din punct de vedere electoral ar fi ca Dragnea sa ramina sef  la PSD, partidul sa devina un teatru de razboi si in parlament sa se blocheze reciproc. Este insa riscant pentru Romania. Dar si venirea opozitiei la guvernare este la fel de riscanta. Formula ca PSD sa-si  duca crucea pina la final,  cu conditia sa se opreasca din distrus, pare a fi totusi cea mai buna. Dar cum spuneam, piesa e plina desfasurare.

 

Bye-bye, Dragnea

 

In articolul trecut spuneam ca are de ales intre puscarie si partid. Bietul Dragnea,  cruda soarta,  nici macar atita nu va mai putea face. Chiar daca  mai ramine spinzurat o vreme de sefia partidului, nimeni nu va mai cuteza sa-i faca  poftele cu ordonantele. Ultimii pe lista sunt Dancila si Toader. Au dat-o cotita si pina acum, vazind si ei ca majoritatea parlamentara s-a fragilizat, intelegind si  ei ca vin vremuri grele.  Acum, cind se joaca totul cu satârele pe masa,  cind nu se stie din ce directie va bate vintul- te pomenesti ca vine opozitia  la putere?- ultimul  lucru pe care il vor  face e sa-si puna semnatura pe ceva.

 

Nici dizidentii nu vor asta,  trebuie o perioada de respiro, sa dea senzatia ca fara  Dragnea la butoane chiar se schimba ceva. Nu sunt presati ca el.  Or, care este cel mai bun semnal ca s-a iesit din neagra epoca? Incetinirea presiunilor, inclusiv cele mediatice.  Deja A3 si RTv dau mici semne de ”echilibru” .

 

Ce sa mai  discutam ca  procesul la Inalta Curte are termen pe 8 octombrie, deci s- a intrat in linie  dreapta. Juecatorul Pistol, cel care l-a vrut  achitat, i-a facut  figura si a scris negru pe alb in opinia separata ca probele din dosarele  lui nu au treaba  cu inregistrarile SRI,  deci cu protocoalele. S-a  dus si miza asta. Nasol de  tot.

 

Aflat la mare anangie, Dragnea va lupta ”pina la capat”, chiar daca asta  inseamna sa-si piarda orice urma de respectabilitate in partid. Cum spun pucistii, cine va crede ca nu sta cu ghearele virite in functie ca sa scape de  puscarie? Chiar nimeni. Spectacolul prabusirii lui Dragnea va merita toti bani. Va fi unul de zile mari. Cu cit va dura mai mult, cu atit PSD se duce mai jos. Sa fie primit.

 

 

 

TAGS : dragnea scrisoare pucisti majoritate parlamentara stanescu firea dancila opozitie iohannis
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
Vicentio B. 2018-09-22
AGONIE SAU EXTAZUL UNUI ANUMIT SISTEM NERVOS?

NU exista niciun simpton autentic, din care sa se poata afirma ca, reprezentatul absolutismului in Romania, s-ar afla in starea patologica foarte grava care sa preceada moartea adica AGONIA. Trecerea in NEANT POLITIC a mustaciosului din Teleorman - chiar la FIGURATIV este, din pacate, E O UTOPIE! “Pierderea majoritatii parlamentare” - pe care o afirma Andreea Pora - este pur TEORETICA, adica, fara efecte practice. asupra SCUNULUI - "MADE DRAGNEA". Avand in vedere “traditionalele” trasaturi de caracter ale PSD-istilor, in special cei din Parlamet, Dragnea ramane DIRIJORUL DICTATOR !

Recentul discurs IN DIRECT al lui Dragnea, din care trebuie retinut “Am spus că n-o să pot să accept ca PSD, cel mai mare partid social-democrat din Europa, să devină o uneală a acestui sistem odios. Am spus la o întâlnire, a doua zi după condamnare, că atât cât voi mai fi în această funcție, voi face tot ce pot pentru a destructura, zdrobi acest sistem, care distruge mii de vieți din România.” - dovedste mai curand un EXTAZ , un DELIR al spiritului acestuia, decat O AGONIE!emil 2018-09-22
Loviti in oamenii cazuti mai rau decat jandarmii...
Vicentio B. 2018-09-22
@emil. "Loviti" cu formulari care mai de care!
Oferiti raspunsul DECENT / OBIECTIV la intretrebarile: 1. ce inseamna pentru "emil",
scris ca un substantiv comun, notiunea de OM? 2. In acest sens, CINE sunt
"oamenii cazuti" in care loveste Andreea Pora? Numiti TREI EEXEMPLE:
NUME si PRENUME! Asa ar proceda un OM cu CARACTER.
PS. Din pacare se poate constata faptul ca, sunteti un "specialist"
in a ocoli temele cu continut moral!
Mouillé Paissédé 2018-09-21
"... Cu cit va dura mai mult, cu atit PSD se duce mai jos. Sa fie primit."
Cand lipseste opozitia veritabila, psd-ii isi fac singuri de petrecanie.
Sa se duca cat mai jos, spre pragul de 5%!
Vicentio B. 2018-09-21
@Mouillé Paissédé. In formularea "Cand lipseste opozitia veritabila, .."
oferiti dovada ca sunteti stapan pe LOGICA. Adica, oferiti TREI
exemple concrete, VIABILE, cu privire la ceea ce ati intreprinde,
daca ati fi parlamentar, membru al unui partid din OPOZITIE?
Personal, as dori ca PSD, sa fie SUB 5% si/sau sa fie declarat
NECONSTITUTIONAL, dar se poate im mod strict practic?
PS. Daca NU raspundeti sau ocoliti tema intrebarilor, NU m-ar
surprinde; Pare, din pacate, sa fie REGULA practicata - FARA JENA!

Vicentio B. 2018-09-21
"CALIBRATUL", NE - maniacul "MIHAI 2"
in varianta inscenata nickname - DUMITRU BRANISTEANU,
cu sau fara onorariu de postac - admirator al Jandarmeriei.

DUMITRU BRANISTEANU 2018-08-18
"Doamna Pora,

Nu v-am citit articolul, ci doar titlul. Se tot face referire la mineriade. Dacă pe atunci jandarmeria era măcar a zecea parte decât acum, minerii ar fi fost opriți. De altfel, asta s-a și întâmplat la Costești, la ultima încercare nereușită de mineriadă. Mie unuia nu-mi place atunci când se înjură, când se forțează garduri, când se aruncă maniacal cu mai orice, când se sare la bătaie. În aceste condiții, sunt mulțumit ca instituțiile statului, respectiv jandarmeria, să intervină. Eficient. Ca în alte țări. Deși are mustață, nu l-am văzut pe Dragnea s-o fi făcut-o pe-a jandarmul prin piață sau să fi comandat vreo represiune la sădit panseluțe. În ochii mei, manifestanții de pe 10 august erau minerii și prezența jandarmilor a fost salutară, păcat că n-au fost și în iunie 1990."

PS.
Asa se explica de ce aici/acum apare "rumegata" formulare, varianta "MIHAI 2":
"Autoarea insa este o jurnalista de calibru .
Si chiar ca nu inteleg de ce a riscat sa produca acest text "
Asa se explica si de ce "MIHAI 2" s-a auto declarat "beneficiar al Revistei 22"
Intens scolarizat,
Sincer, civilizat,
profet, educat !
"RUN, FORREST, RUN ! - e buna, nu zic nu."
MIHAI 2 2018-09-20
Automotivarea - RUN, FORREST, RUN ! - e buna, nu zic nu.

Dar devine primejdioasa , cand ne auto-luam prea tare in serios.

Autoarea pariaza pe terminarea lui Dragnea - cand in realitate asistam la a nu stiu
cata repetare a unei scenete pe care PSD istii
au invatat sa o joace de la MAESTRUL-MAESTRILOR Traian Basescu.

Vreau sa spun ca nimic nu invalideaza total ipoteza ca totul nu e decat O INSCENARE a unor
smecheri cinici care speculeaza tragedia Gabrielei Firea strivita de propria lupta cu biologia
pentru a umple spatiul public inca doua spatamani, inca o luna, impiedicand orice sunet
dinspre zone triste precum USR sau Ciolos.

Desigur - si eu pot sa ma insel si sa asistam chiar la disparitia
totala a lui dragne aa- hm - dar spusele mele presupus eronate nu vor fi contabilizate de nimeni,
sau cel mult de catre maniacul bine cunoscut.

Autoarea insa este o jurnalista de calibru .

Si chiar ca nu inteleg de ce a riscat sa produca acest text
care ii va fi reaminitit ironic de catre adversari
peste doua saptamani cand Dragnea va fi castigat tot ce si-a propus

Ba probabil si inca ceva pe deasupra -
MIHAI 2 2018-09-21
Articolul publicat sambata seara de catre Revista 22 face referire la
o // VICTORIE ZDROBITOARE A LUI DRAGNEA //.

Curat //AGONIE//.

Hai deci iute -iute sa schimbam vorba ...
...va mai ajut odata cu un subiect....in discursul victoriei
pe care il tine in fata unui public format din - scuzati pleonasmul - jurnalisti
cam natangi ....Dragnea a luat-o peste picior pe PRESEDINTA INALTEI CURTI
DE JUSTITIE, Tarcea.

Asa ca , pana sa se dumireasca lumea cat de crunt ne-am luat-o ,
intorcem urgent la 180 de grade spatele subiectului FIREA CU FANTANA ....si
chemam pe CTP, pe Oreste, pe Dogioiu etc sa ne frangem in figuri
ca de ce s-a luat DICTATORUL de JUDECATOAREA SUPREMA ?

Nu zic nu - un editorial tremolat al domnului Liiceanu ar fi mai mobilizator ,
insa dansul trebuie
sa-si conserve energia pentru
articolul despre utilitatea casatoriilor exeotice
care e de asteptat in ajunul Referendumului.
....


Polilogu 2018-09-20
Asta e! S-a dus baba cu colacii, atunci cand nu s-a iesit la vot. Fireste, votull celor cu” lehamitea” in gură si in creier ! Acum lucrurile sunt mult mai complicate și cer un efort înzecit de perspicacitate. In parlament trebuie sa ajunga oameni care au discernământul dialectic ( nu e o achizitie marxistă conceptul !) bine format, iar cunoasterea istoriei bine asimilată Noi am uitat aproape cu desăvârșire de pildă , că nu doar coruptia in sine își face jocurile ei, ci si MORAVURILE, care sunt mult mai greu de modificat, cerând mai mult timp si mai mult efort . Tot ce s-a întâmplat și se mai intâmplă a fost ca un test foarte dur pentru democratia noastră si maturitatea ei necesara. Sper din tot sufletul ca a fost inteleasă si va fi subiect de referință ”permanantă”. Cine umblă cu idei si la idei , ține în mână CUTIA PANDOREI. Nu poate fugi de ea, nici scăpa din mână.Discernerea este implacabil apanajul ei ,.forța ei benefică sau dezastrul.Stiu că e cel mai simplu sa dai lectii.NU LE DAU ! NIMANUI ! Le dă ISTORIA , fie ea si putina istorie românească.Dar stiu bine ca ar fi momentul SALTULUI DINTRE,PRINTRE si PENTRU NOI. Restul e chestie de ARHIVĂ,
mike 2018-09-20
Mai exista doua variante pentru Daddy: Costa Rica sau Madagascar. Daca se epuizeaza brusc biletele de avion spre aceste destinatii, inseamna ca pleaca Daddy.
BASCA 2018-09-20
Prea mult s-a scris,prea mult s-a vorbit despre noul Erdogan de Valahia.Ca sa poti avea o viata publica sanatoasa trebuie musai iesit la vot,nu la asta de pe 7,asta trebuie boicotat,ci de la europarlamentare in sus sau inainte.Doar astfel putem rari scarbele care se cocolosesc in posturi publice.Sa fie primit si jos palaria doamna Pora.
Vicentio B. 2018-09-21
@BASCA. Cu sincera simpatie. NU sunt un specialist. Dar va sugerez sa
incercati in depistarea locului din formularea dvs., unde ar trebui
doi "i" !. In rest, stiti ca v-am transmis - verificabil - de unde
provine notiunea de "boicot" PS. In ceea ce priveste omagierea
autorei, "Sa fie primit si jos palaria doamna Pora", se pare ca ati
"exagerat" deoarece, dupa cu se stie - cu vechime - purtati BASCA!
Sau pe aceasta o folosti numai din cand in cand vreti, si anume asa
cum ati afirmat, sa "dati cu ea in strung" ?
mircea 2018-09-20
In sfarsit, mai jubilam si noi. Fiara in agonie trebuie rapusa pana cand nu mai misca deloc.
Nu stiu daca va ajunge la puscarie, probabil isi va pregati, din timp si in detaliu, fuga, mai ales ca exista precedente cu alti infractori in acest sens.
Vicentio B. 2018-09-21
@mircea. "Fiara in agonie" (?) ar insemna ca MAMIFERUL in cauza s-a
luptat anterior pe "viata si pe moarte", evident cu alte MAMIFERE.
"Asasinii NU au reusit. Am scapat!" Asa afirma acelasi vertebrat omnivor,
inainte de presupusa "agonie". In ceea ce priveste "isi va pregati, din timp si in detaliu fuga",
ar trebui sa fiti la gradul de intelegere, in sensul ca, personal SUNT
ABSOLUT CONVINS: FUGA deja face parte din programul "solutiilor
posibile." Este, in mod rezonabil, de presupus faptul ca, acest MAMIFER
cu un sistem nervos special, dispune de consistente CONTURI IN VALUTA bine
"presate" , evident la Banci aflate de pe alte MERIDIANE / PARALELE.
ronea 2018-09-20
Nu vad nici un motiv de bucurie. Problema nu e Dragnea ci PSD. Pleaca Dragnea, vine Dragnea bis. E multa ipocrizie desigur. Nu s-a schimbat nimic intre situatia de acum citeva luni sau ani cind avea sustinere totala in partid si ziua de azi. Dragnea nu e un singuratic. Este ceea ce are mai bun partidul, reprezentantul lui fidel, care a aplicat programul de guvernare PSD cu strictete, cu acordul si supravegherea intregului PSD. Ce i se reposeaza acum?
Total 15 comments.