Ca sa fie siguri ca trece, PSD va ține referendumul pentru familia traditonala timp de 2 zile
2018-09-14 - Laurentiu Gheorghe
Actualitate Interna
4
Liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, considera ca Guvernul ar trebui sa emita o ordonanta de urgenta pentru modificarea legii referendumului in sensul introducerii posibilitatii desfasurarii scrutinului de modificare a Constitutiei pe parcursul a doua zile consecutive.

 

 

 

 

"Au fost discutii la Parlament, nu la partid. Eu am spus ca se poate printr-o modificare legislativa. La vremea respectiva a aparut o aberatie pentru ca CCR, din motive care imi scapa, a zis ca trebuie sa fixam data prin lege. Si eu le-am explicat si le-am si demonstrat ca nu se poate fixa o data prin legea referendumului decat daca am fixa, sa zicem, ca in fiecare an pe 25 Decembrie este Craciunul, altminteri nu poti sa pui in lege o data fixa, relatează Ziare.com

 

Dar au apucat sa dea decizia, motiv pentru care la vremea respectiva am gasit solutia cu ultima duminica inainte de expirarea celor 30 de zile, dar nu mi-am dat seama sa las si ipoteza a doua zile consecutive. Dar se poate, teoretic, se poate", a declarat vineri liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, intrebat daca exista discutii in partid privind organizarea referendumului pentru familie pe parcursul a doua zile.

 

Intrebat care este solutia juridica, Nicolae a indicat o ordonanta de urgenta.

 

"Ar fi perfect constitutionala (o ordonanta de urgenta - n.red.), din punctul meu de vedere, pentru ca nu afecteaza drepturi si libertati fundamentale, dimpotriva, le sustine. De asemenea, este justificata din toate punctele de vedere, ca oportunitate, urgenta.

 

Si, mai mult decat atat, revizuirea precedenta a Constitutiei s-a facut prin referendum organizat pe parcursul a doua zile, adica am si un precedent. Eu sunt de parere ca Guvernul trebuie sa emita o ordonanta de urgenta care sa faca toate modificarile necesare", a precizat Serban Nicolae, pentru Mediafax.

 

Potrivit liderului senatorilor PSD, exista si o temere legata de posibilitatea ca o astfel de OUG sa fie declarata neconstitutionala.

 

"Unii se temeau de faptul ca ar putea sa fie contestata, sa fie declarata neconstitutionala, sa ne trezim ca vreo instanta o suspenda si asa mai departe", a spus Serban Nicolae.

 

Potrivit Legii referendumului, "cetatenii Romaniei sunt chemati sa-si exprime vointa prin vot in cadrul referendumului national cu privire la revizuirea Constitutiei, in ultima duminica a perioadei de 30 de zile prevazuta la art. 151 alin. (3) din Constitutia Romaniei, republicata, calculata de la data adoptarii de catre Parlament a proiectului legii constitutionale, Guvernul avand obligatia de a aduce la cunostinta publica, de indata, prin mijloace de comunicare in masa, textul acestuia si data referendumului national".

 

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat pe 1 septembrie, dupa sedinta Comitetului Executiv National al partidului, de la Neptun, ca referendumul pentru familie va fi organizat in data de 7 octombrie.

TAGS :
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
Elena 2018-09-14
Acest referendum "pentru familie" incalca flagrand prevederile Constitutiei Romaniei ,art.20 referitor la
respectarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului si Pactele de referinta !
Bani aruncati aiurea pe baza semnaturilor obtinute prin minciuni prin omisiune si a ignorantei generalizate!
emil 2018-09-14
Penalii parlamentari ignora faptul ca Iisus Hristos a fost discriminat social fiind considerat copil din flori !
Itrina 2018-09-14
Sa-l tina si o luna ca eu tot nu merg sa votez!
Isoscel 2018-09-14
Eu am semnat pentru referendum. Mai inati ca atunci cand am fost invitat sa semnez eram la Biserica si mi-a fost peste mana ca sa refuz, si apoi m-am gandit ca, chiar este bine sa vedem care este atitudinea majoritara (macar cea iesita din urne ) referitor la statutul minoriatilor sexuale la noi in tara. Acum insa cand vad ca toata tarasenia a ajuns o miza politica si un posibil atu pentru PSD , cu siguranta ca eu si familia mea nu ne vom duce la acest referendum PSD-ist ! Numai cand vad figura acestui animal care i-a vorbit undei femei, cu vocea tare si in vazul si auzul natiunii, ca ultimul troglodit, imi vine sa scuip pe referendumul lor ! Si mai putem aduga la sililele meu in context situatia "familistilor" Dragnea si Tariceanu ! Si in general promiscuitatea care este evidenta in PSD, cand te uiti la persoanele care ocupa posturi ministeriale fara nici o calitate sau calificare in domeniu (Carmen, Olguta, Ana, Orlando s.a.m.d.) Astia au dreptul sa arunce piatra ? Ptiu !
Total 4 comments.