Seful DIICOT confirmă că plângerea privind o lovitură de stat a fost depusă de Cucos
2018-09-14 - Laurentiu Gheorghe
Actualitate Interna
3
Procurorul sef al DIICOT, Felix Banila, a confimat vineri ca plangerea Jandameriei, privind o posibila lovitura de stat la protestul diasporei, a fost depusa de fostul sef al Jandarmeriei, Sebastian Cucos.

 

 

 

Fostul șef al Jandarmeriei, Sebastian Cucuos "a depus ca orice cetatean o plangere", a declarat Banila.

 

Jandarmeria Romana a depus pe 11 septembrie o plangere la DIICOT in cazul mitingului din 10 august din Piata Victoriei, sesizarea vizand infractiuni impotriva ordinii constitutionale.

 

Rocada de la sefie

 

Mandatul lui Sebastian Cucos, de interimar la sefia Jandarmeriei, a expirat pe 15 august. Pe 23 august, el a fost imputernicit in functia de prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei.

 

In locul lui Sebastian Cucos, la conducerea Jandarmeriei, a fost numit Ionut Catalin Sindile, care pana atunci ocupase postul de prim adjunct al inspectorului general al institutiei.

 

Plângere penală sau proces verbal

 

Conform ministrului de Interne, Carmen Dan, Jandarmeria a întocmit „o sesizare in care a expus o serie de date si fapte rezultate in urma analizelor care s-au facut la nivelul Jandarmeriei Romane si cred ca sunt indreptatiti sa faca lucrul acesta, pentru ca ei sunt, pana la urma, cei care au avut un rol important si determinant in gestionarea evenimentelor de la 10 august."

 

Însă, nu e sesizare, nici plângere penală, e un „proces verbal”, „un înscris” pe care șeful Jandarmeriei uitase sa-l preda la „organul competent”, ori i-a trebuit peste o lună ca să scrie câteva pagini. Aspecte pe care ministrul de Interne nu  mai vrut să le lămurească.

 

"Este, asa cum am spus, mai degraba un proces-verbal, asa cum aveau de altfel datoria sa faca, depus catre organul competent de Parchet. Au depus un inscris care semnaleaza anumite aspecte. De aici, cred ca mult mai mult poate sa comunice chiar parchetul competent sesizat."

TAGS : jandarmerie diicot plangere penala lovitura de stat
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
emil 2018-09-15
Spargeri de telefoane mobile, gaze si violenta asupra jurnalistilor care filmau loviturile statului....
pffff... 2018-09-14
Si la cel il ajuta? Tot va plati pentru prostiile facute.
Isoscel 2018-09-14
Daca te uiti la d-l Felix Banila cat de trasnpirat si speriat este mereu, mai ca-ti vine sa zici ca tocmai a primit un telefon de la Slugarel Tumorel si alearga sa-si noteze comanda, intocmai unui chelner incepator, de frica sa nu greseasca ceva si sa-l supere pe seful de sala, care la randu-i ar fi admonestat de patronul localului, asprul si neiertatorul Daddy ! Misiunea chenerului este sa-si tina clientul in priza si calm cu sprituri sau chiar cu apa chioara pana cand se va vedea la bucatarie daca pot inlocui antricotul comandat cu niste parizer dat prin mult pesmet si cu un castron mare de salata de laptuca cu ciuperci murate ! Uitati-va la d-l Banila ce figura de caine batut are !
Total 3 comments.