În PSD se pregătește atacul final la Liviu Dragnea, dar se face apel la unitatea partidului
2018-09-13 - Laurentiu Gheorghe
Actualitate Interna
1
Grupul celor mai puternici lideri locali ai PSD, care îl contestă pe Liviu Dragnea la șefia partidului, s-au întâlnit pentru prima oară în public cu ocazia alegerilor pentru șefia filialei Giurgiu. Codrin Ștefănescu, a făcut apel la unitate pentru că vor fi „niște zile fierbinți la centru”.

 

 

 

Pe scena teatrului din municipiul reședință de județ s-au așezat unul lângă altul Niculae Bădălău, candidatul pentru șefia organizației, Paul Stănescu (Olt), Adrian Țuțuianu (Dâmbovița), Codrin Ștefănescu și Mihai Tudose, arată G4Media.ro

 

Niculae Bădălău a candidat pentru funcția de președinte al organizației județene, la care a renunțat în 2015. La începutul acestui an el a fost tras pe linie moartă de Liviu Dragnea, care a oferit funcția de președinte executiv al PSD – numărul 2 în partid, deținută de Bădălău până în martie – premierului Viorica Dăncilă.

 

Bădălău, Stănescu și Tudose sunt nucleul dur al grupării din PSD care dorește îndepărtarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. Mișcarea disidentă a luat amploare după izbucnirea conflictului deschis între Dragnea și Firea.

 

Codrin Ștefănescu prezent și el joi, la Giurgiu, unde senatorul Niculae Bădălău candidează pentru șefia organizaţiei judeţene a PSD, deși până acum s-a declarat de partea lui Dragnea, a spsu că vor urma „niște zile mai fierbinți la centru” și din această cauză este nevoie ca social-democrații să rămână uniți, deoarece cei care „nu au reușit din exterior„ să divizeze partidul „încearcă din interior” acum.

 

„Avem foarte mulți dușmani, vorbim de lucruri absolut odioase”, a spus Ștefănescu, invocând mișcarea „# rezist” și „statul paralel”.

 

„De ani de zile am fost loviți fără milă de o forță ilegitimă și ilegală și am reușit să trecem peste”, le-a spus secretarul general adjunct al PSD membrilor filialei Giurgiu.

 

Codrin Ștefănescu a subliniat că „este obligatoriu să rămânem uniți” și și-a exprimat speranța că PSD Giurgiu îi va da mandat lui Niculae Bădălău „să facă tot ce îi stă în putință omenește” astfel încât „să nu existe nici măcar o fisură în partid”.

 

„Trebuie să rămânem uniți pentru că mai avem foarte puțin”, „să-i dați mandatul acesta lui Niculae Bădălău”, a repetat Codrin Ștefănescu, înainte de a admite că „vom avea niște zile mai fierbinți la centru”.

 

Viceprim-ministrul Paul Stanescu si peste 20 de lideri judeteni social-democrati au discutat despre o posibila actiune de retragere a sprijinului politic pentru presedintele PSD, Liviu Dragnea, au declarat joi surse participante la discutii.

 

"Viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale si presedinte al PSD Olt, a discutat, impreuna cu alti presedinti de organizatii judetene social-democrate, despre posibilitatea initierii unui demers de retragere a sprijinului politic pentru presedintele formatiunii, Liviu Dragnea", au relatat joi, pentru Mediafax, surse din PSD.

 

Printre liderii judeteni participanti la discutii se numara si presedintele interimar PSD Giurgiu, Niculae Badalau, potrivit surselor citate.

 

"In total, ideea unei solicitari de demisie a sefului PSD a fost discutata de peste 20 de presedinti de organizatii judetene ale partidului", au mai aratat sursele citate.

 

De asemenea, potrivit TVR, organizatiile judetene sunt pregatite sa inainteze un document prin care sa solicite convocarea unei sedinte extraordinare a Comitetului Executiv pentru a fi puse pe masa discutiilor tensiunile dintre liderul social-democratilor si primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

 

Potrivit Digi24, documentul este semnat de 33 de lideri din teritoriu si ii este adresat direct liderului PSD. Scrisoarea ar urma sa fie trimisa catre Liviu Dragnea vineri.

 

Sustinerea premierului Viorica Dancila in fruntea Guvernului nu se afla pe agenda liderilor organizatiilor judetene PSD care au discutat despre o retragere a lui Dragnea, au precizat sursele citate de Mediafax.

 

Mai mult, se pare ca au si cazut de acord asupra unui inlocuitor, in persoana secretarului general al formatiunii, Marian Neacsu.

 

"Toata lumea a zis ca nu se baga si sunt de acord sa il lase pe Neacsu sa fie interimar pana la Congres pentru ca Neacsu e un om echilibrat", au spus surse din PSD pentru Mediafax.

 

S-a mai discutat despre o astfel de sedinta, chiar Liviu Dragnea atragand atentia asupra necesitatii unei astfel de intruniri, insa pana acum nu a fost stabilita o data exacta la care sa aiba loc.

TAGS : psd liviu dragnea cex demisie
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
emil 2018-09-13
Roirea PSD insemna nasterea pluripartidismului in Romania.
Total 1 comments.