Manda: SRI a încheiat 565 de protocoale cu diverse instituții. 337 sunt încă în vigoare
2018-09-13 - Laurentiu Gheorghe
Actualitate Interna
1
Cladiu Manda, președintele Comisiei de Control SRI, a declarat după audierea directorului SRI, Eduard Hellvig, că primele protocoale încheiate cu diverse instituții au fost semnate din 1990, în total 565 de protocoale sau acorduri au fost încheiate, din care mai sunt active 337 de protocoale.

 

 

 

 

"Opt subiecte am discutat. Unul dintre ele a fost legat de protocoalele de colaborare dintre SRI și instituțiile din România. Sunt semnate protocoale din anul 1990. În total au fost 565 de astfel de acte sau acorduri. Dintre aceste, 432 sunt protocoale, restul acorduri și documente. 337 sunt active, 194 denunțate și 94 abrogate ca urmare a schimbării legislației. Discuția a fost ca toate aceste protocoale să ne parvină la Comisie și angajamentul a fost ca in maximum o săptămână să ne parvină la Comisie", a declarat Claudiu Manda, șeful Comisiei de Control SRI, citat de Mediafax.

 

Acesta a precizat că 18 documente au fost încheiate între SRI și instituții din justiție, fie parchete, DNA, PNA sau CSM.

 

"Două documente cu caracter secret în vigoare, cele legate de amenințările de terorism. În opinia noastră credem că cele două sunt deja la comisie", a mai spus Manda.

 

După ce a ieșit de la audierea din Comisia de Control SRI, după mai bine de opt ore, directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat jurnaliștilor că a comunicat parlamentarilor toate informațiile cu privire la protocoale, dar a vorbit și despre protestele din 10 august. 

 

"Am spus tot ce voiau să se știe despre ele și domnul Manda (Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI - n.r.) o să vă dea toate detaliile. Am speranța că am fost extrem de coerent și concis astfel ca parlamentarii să fi înțeles ce le-am comunicat", a declarat Eduard Hellvig la ieșire, potrivit Mediafax.

 

Întrebat dacă a discutat și despre protestele din 10 august, acesta a răspuns: "Am comunicat și despre proteste, evident".

TAGS : sri protocoale comisia de control sri claudiu manda
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
emil 2018-09-13
SRI nu s-a adaptat mafiei precum MAI.
Total 1 comments.