Amenintat cu debarcarea, Dragnea isi aduna locotenentii. Dancila, Toader si Dan, la partid
2018-09-13 - Laurentiu Gheorghe
Actualitate Interna
0
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ajuns joi la sediul PSD din Kiseleff, unde se află președintele PSD Liviu Dragnea, dar și fostul ministru al Justiției Florin Iordache, premierul Dăncilă și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

 

 

 

Dragnea a avut joi mai multe întâlniri la sediul partidului, printre care și cu unii primari de sector, în contextul în care 28 de lideri de organizații au semnat o scrisoare prin care îi cer acestuia să convoace Comitetul Executiv Național, potrivit unor surse politice.

 

Paul Stănescu, Niculae Bădălău și Mihai Tudose sunt cei care au inițiat demersul și au reușit să-i mobilizeze pe șefii de organizații. Semnatarii vor să dezbată în ședință modul în care este condus partidul și viitorul acestuia.

 

Liviu Dragnea i-a convocat la sediul partidului, în Kiseleff, pe șefii de organizații sub pretextul oficial de a vorbi despre organizarea referendumului pentru familia tradițională. Neoficial, sursele Hotnews.ro susțin că Dragnea încearcă să-și consolideze poziția de lider prin discuții și negocieri cu liderii de organizații.

 

Tudorel Toader a avut joi o întâlnire cu reprezentanții Comisiei de la Veneția pe tema modificărilor aduse Codului penal și de procedură penală.

 

Oficial, discuțiile de la sediul PSD au ca scop organizarea referendumului pentru revizuirea Constituției din 7 octombrie.

 

Tot azi au aparut informatii ca viceprim-ministrul Paul Stanescu si peste 20 de lideri judeteni social-democrati au discutat despre o posibila actiune de retragere a sprijinului politic pentru presedintele PSD, Liviu Dragnea

 

Pe de alta parte, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit in ultima perioada de remanierea guvernamentala.

 

"Sunt foarte multumit de doamna premier. Eu stiu ca este un prim-ministru bun. Stiu ca in fiecare zi demareaza, aproba proiecte, dar din pacate in unele ministere, unii membri ai Guvernului nu au reusit sa aiba decizia de oportunitate, care este a lor.

 

In unele ministere in continuare e o problema cu unii functionari care sunt in posturi cheie, care pur si simplu blocheaza sau pur si simplu nu sunt de acord. Premierul sau SGG poate ar trebui sa publice observatiile care se fac la actele normative. Pana la urma, o decizie politica este facuta praf si cred ca lucrul acesta nu mai trebuie sa continue foarte mult", a declarat Liviu Dragnea, la Antena3.

 

Liderul PSD a anuntat ca premierul, respectiv Calin Popescu Tariceanu vor face evaluarea fiecarui ministru in parte.

 

"Eu zic ca intr-un timp relativ scurt doamna premier cu domnul Tariceanu trebuie sa prezinte o evaluare, iar noi in PSD trebuie sa avem o discutie pe fiecare ministru in parte.

 

Cred ca, pana la sfarsitul lunii sau inceputul lunii octombrie, aceste lucruri trebuie sa se incheie cu o remaniere. I-am spus doamnei premier ca eu cred ca dumneai trebuie sa fie primul om, pentru ca dumneai lucreaza cu ei", a completat Dragnea.

TAGS : psd liviu dragnea viorica dancila tudorel toader
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
Total 0 comments.