Apel la Guvernul român din Parlamentul UE: Nu mai puneți în pericol lupta contra corupției
2018-09-12 - Dora Vulcan
International
3
Apel direct la guvernul de la Bucureşti, pentru a nu mai submina lupta anticorupţie. Europarlamentarul german Manfred Weber, susţinut de cancelarul Angela Merkel pentru şefia Comisiei Europene, spune că schimbările din justiție afectează nu doar candidatura României la spaţiul Schengen, ci şi pe ale Bulgariei şi Croaţiei.

 

 

 „Vreau să subliniez că spaţiul Schengen aduce mai multă, nu mai puţină securitate. De aceea cerem Consiliului să facă paşii următori pentru a include Bulgaria şi Croaţia în Schengen. Au aşteptat mult timp şi este timpul să acţionăm.

 

 

Şi mai vreau să cer Guvernului României să înceteze să pună în pericol lupta contra corupţiei, pentru că această situaţie afectează procesul luării de decizii în cazul Bulgariei şi Croaţiei. Toate cele trei ţări trebuie să aibă şansa de a se alătura spaţiului Schengen imediat, vreau să subliniez din nou asta”, a spus Manfred Weber, transmite Digi 24. 

TAGS : parlamentul european apel guvernul romaniei lupta anticoruptie manfred weber
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2018-09-16
"...ca vreau egalitate, dar nu pentru catei" (Gr. Alexandrescu, "Cainele si catelul"). Cam asa abordeaza regimul PSD-ALDE si problema Justitiei. Prezumtie de nevinovatie pentru ai lor. Amnistie pentru ai lor. Drepturile omului pentru ai lor. Nediscriminare pentru ai lor.
Pesedistul vesel 2018-09-13
PAI CUM, N-AU CITITI-O PE DOAMNA ALINA MUNGIU PIPPIDI ?
IN ROMANIA CORUPTIA E MAI MICA DECAT IN EUROPA.
IAR TRIPLETA TARICEANU, DRAGNEA, TOADER O FAC ZERO. Z-E-R-O.
gica 2018-09-13
Care lupta impotriva coruptiei? Ca n-am auzit ca marii corupti sa fie deranjati de cineva din Parchete!
Total 3 comments.