Obama îl atacă dur pe Trump: Face abuz de putere și este o amenințare la adresa democrației
2018-09-08 - Laurentiu Gheorghe
International
0
Fostul președinte, Barack Obama, si-a făcut vineri reintrarea în arena politică, atacându-l dur pe Donald Trump într-un discurs prin care a dorit să-i mobilizeze pe democrați în vederea alegerilor intermediare pentru Congres din noiembrie.

 

 

 

În replică, Trump, aflat la un eveniment pentru strângere de fonduri, a spus că îi pare rău că n-a putut asculta până la sfârșit pentru că a aadormit: „Am descoperit că [Obama] este foarte bun – foarte bun ca somnifer”

 

"În două luni veţi avea ocazia de a restaura o urmă de raţiune politicii noastre. Există o singură verificare a abuzului de putere şi aceea eşti tu şi votul tău", a declarat Obama în cadrul unui discurs susţinut la Universitate din Illionois.

 

"La urma urmelor, ameninţarea la adresa democraţiei noastre nu este reprezentată doar de Donald Trump sau de actualii republicani. Cea mai mare ameninţare la adresa democraţiei noastre este indiferenţa. Cea mai mare ameninţare este cinismul", a adăugat fostul lider de la Casa Albă.

 

Vorbind în faţa studenţilor după ce a primit un premiu pentru etică în guvernare, Obama a prefigurat temele pe care urmează să le abordeze în campania pentru Partidul Democrate de dinaintea alegerilor de la jumătatea mandatului.

 

Obama a întrebat: „Ce s-a întâmplat cu Partidul Republican? Nu este conservator, cu siguranţă nu este normal – este radical. În ultimele decenii, o politică bazată pe ură, diviziune şi paranoia şi-a găsit casa, din păcate, în Partidul Republican”.

 

“Ar trebui să luăm atitudine în faţa discriminării şi cu siguranţă ar trebui să luăm atitudine în mod clar şi fără echivoc în faţa simpatizanţilor nazişti. Cât de greu poate să fie să spui că naziştii sunt răi?”, a adăugat Obama, făcând referire la faptul că Trump a declarat că “ambele tabere sunt de vină” atunci când au existat ciocniri între neo-nazişti şi contra-manifestanţi anul trecut în Charlottesville.

TAGS :
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
Total 0 comments.