De ce spune CFR că ar fi blocate mai multe trenuri spre București, către mitingul Diasporei
2018-08-10 - Dora Vulcan
Actualitate Interna
0
Pe mai multe grupuri de Facebook care organizează evenimente pentru protestele din seara aceasta din Piața Victoriei au apărut informații potrivit cărora mai multe trenuri ar fi blocate în drum spre București.

 

 

 

Oamenii au scris la comentarii că trenuri care ar circula dinspre Craiova, Sibiu sau Brașov ar fi blocate pe șine. Tot pe Facebook au apărut informații că o problemă mai gravă ar avea un tren blocat după ce ar fi plecat din Videle spre București. Contactați de Digi24, reprezentanții CFR au declarat că există o problemă cu un singur tren blocat pe șine, la Chiajna, în apropierea Bucureștiului. Este vorba despre o întârziere de 480 de minute, cauzată de probleme la stâlpii de electricitate. Trenul blocat lângă București circulă pe ruta Arad-Constanța. În afară de acesta, niciun alt tren CFR nu mai este blocat pe șine în acest moment (n.r. - informație valabilă în jur de ora 14.30), spun reprezentanții CFR.

 

CFR a publicat și pe site-ul oficial un comunicat de presă, în care descrie în detaliu problema trenului blocat la Chiajna. Redăm mai jos întreg comunicatul:

 

„Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că la această oră circulația feroviară este închisă pe intervalul Grădinari – Chiajna fir II de circulație (fir I este închis pentru lucrări) din cauza unei defecțiuni tehnice produse la linia de contact, urmare ruperii pantografului la locomotiva trenului IR 1696, care circulă pe distanța Timișoara Nord– București Nord.

 

La fața locului se află echipa de specialiști care acționează cu drezina pantograf, pentru remedierea defecțiunii și redeschiderea circulației feroviare în cel mai scurt timp și în condiții de siguranță.

 

S-a intervenit pentru remedierea defecțiunii la locomotiva electrică a trenului IR 1696, trenul fiind tras în stația CF Chiajna.

 

Urmare verificărilor făcute la linia de contact s-au constatat defecțiuni care nu permit circulația trenurilor cu tracțiune electrică.

 

Până la remedierea defecțiunii la linia de contact, circulația trenurilor pe distanța Chiajna – Grădinari (fir II) se va face cu tracțiune Diesel.

 

La această oră sunt afectate 8 trenuri de călători, care staționează în gările adiacente și vor ajunge la stațiile de destinație cu întârzieri.

 

Compania  Naţională  de  Căi  Ferate  CFR  S.A. cere  scuze  pentru  disconfortul  creat  şi recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau telefonic la numărul 021/9521”.

 

 

 

TAGS : proteste piata victoriei mitingul diasporei
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
Total 0 comments.