Șora: cei care vin de peste hotare, vin pentru că își iubesc țara. Ar trebui să le fiți alături
2018-08-10 - Dora Vulcan
Actualitate Interna
1
Filosoful Mihai Șora aduce vineri un omagiu românilor veniți să protesteze în Piața Victoriei, de la mii de kilometri, împotriva ”hoției, a corupției ucigașe” pentru că ”știu ce înseamnă munca cinstită și demnitatea” și care ”vin acasă pentru că-și iubesc țara, pentru că le pasă.

 

 

Șora îi invită, într-un mesaj postat vineri pe Facebook, pe bucureștenii care invocă oboseala și faptul că și-au pierdut speranța să vină în Piață, dacă nu din dragoste de țară, măcar din respect față de românii care au venit de atâtea mii de kilometri pentru a protesta. 

 

 Mesajul integral

 

 Bună dimineața, copii!

Sper că sunteți voioși și odihniți. Ne așteaptă o zi grea.

 

M-am gândit deseori la ziua aceasta. Și, de fiecare dată, cu strângere de inimă: oamenii care vin să protesteze împotriva hoției, a corupției ucigașe, oamenii aceștia care trăiesc, chinuiți de dor, departe de casă, sunt, poate, aceiași care au stat odinioară la cozi infernale pe trotuarele ambasadelor noastre, așteptând să voteze. Legea electorală a rămas tot beteagă, de hoți și mârșavi încă n-am scăpat, țara înapoi nu ne-am luat-o, dar unii dintre noi mai stăm în picioare.

 

Cei care vin astăzi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertății, care știu ce înseamnă munca cinstită și demnitatea. – Stelele fixe ale oricărui om întreg.

Oamenii aceștia vin acasă pentru că își iubesc țara, pentru că le pasă.

Iar voi – bucureșteni care ați obosit și v-ați pierdut speranța – ar trebui să fiți astăzi în Piață măcar din respect pentru ei, dacă nu din dragoste pentru țara voastră.

 

P.S. Ne vedem la Girafă (– mamifer cu șira spinării vigilentă și dreaptă).

 

(sublinierile aparțin redacției)

 

TAGS : proteste piata victoriei mitingul diasporei mihai sora mobilizare bucuresteni
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
emil 2018-08-10
Bateti campii domnule Sora...Ei vor veni pentru ca sunt legați de țara dar copiii lor nu mai vin niciodata in Romania.
Total 1 comments.