Viorica sună întotdeauna de nouă ori
2018-08-02
3
Exasperarea gramatical-geopolitică produsă de Dăncilă a ajuns zilele trecute la apogeu. Femeia are, s-ar zice, stofă de asteroid venit dintr-un alt sistem, cam ca „Oumuamua”, corpul nomad fusiform ce a traversat neconvențional sistemul solar în 2017-2018, stârnind stupori astronomice.

Nu știe în general unde se află și cum se cheamă locurile dimprejur și are o imaginație spațială suprarealistă. N-are habar cum li se zice locuitorilor pe care îi întâlnește în alte țări (macedoneni, europeni, muntenegreni). Nu reține numele unor înalți oaspeți străini. Îl confundă pe Papa cu un țăran din Coșoaia și îi duce la Vatican semințe de castraveți. Încurcă nume de capitale. E complet derutată în fața diverselor câmpii (a lui Horea, a Libertății). Nu știe pe unde trec autostrăzile și unde sunt marile stadioane din Capitală.

   Dacă, să zicem, ratezi timp de vreo săptămână știrile despre ultimele gafe interstelare ale lui Dăncilă, nicio problemă: femeia revine la un moment dat, infatigabil, cu noi ziceri suprarealiste. Show must go on. Timp în care Daddy Mercury și Vâlcovii își văd de treabă. Veorica e responsabilă cu circul, ei sunt oameni serioși, puși pe instaurat dictatura ciorditorilor. „Elitiștii” mușcă din momeală și discută doar de prostiile interminabile ale cucoanei prim-ministrese, timp în care Tudorel se transformă în Dumnezeul justiției, Daddy Cool aruncă petarde despre revizuirea tradițională a Constituției și se pregătește o OUG pentru revizuirea sentințelor definitive.

   Dar hai să nu mușcăm și noi din nadă și să vorbim numai despre gafele Vioricăi. E chiar mai grav, de pildă, ce zice ministrul Apărării, Mihai Fifor, despre presupusele „rachete balistice” de la Deveselu, nu oricum, ci pe un ton apologetic față de Putin. Confirmarea propagandei rusești anti-NATO de către un oficial român poate avea consecințe mult mai nefaste în politica internațională decât confuziile lui Dăncilă din Balcani.

   Cum a venit luna vacanțelor, Firea s-a gândit cu duioșie să trimită o garnitură de vreo 1000 de seniori la mare în Grecia. Cu all-inclusive, plus excursii și alte distracții plătite. Din banii bucureștenilor care se înghesuie în rable RATB și își rup pingelele pe trotuare denivelate. 

   Opoziția politică audibilă e formată tot din vechi „stele” cam apuse ca Băsescu și Ponta. Băsescu și-a atins de mult stadiul de supernovă și, după explozie, a rămas mai mult un „pitic”, dar chiar și așa face valuri. Ponta n-a strălucit niciodată în exces, dar revenirea lui zglobie pe scena politică arată cam cât de mult au pălit ceilalți. Tăriceanu, de pildă, mai trimite doar câte un mesaj amenințător din vacanță despre fake news, statul paralel și revizuirea sentințelor definitive, ca un emul al lui Trump cu mofturi dâmbovițene. 

   „Elitele” lui Soros și presa nealiniată sunt demonizate „cu nume și pronume” pe la Antene. Nu-i de mirare. Și Trump se ceartă nu doar cu anchetatorul Robert Mueller ce investighează posibila legătură a campaniei sale cu Rusia (cam ca Dragnea cu statul paralel), ci și cu „dușmanii poporului”, recte jurnaliștii critici de la NYT și Washington Post. Dictatori de pretutindeni se simt la rândul lor îndreptățiți să închidă gura presei independente. Totuși, în SUA, presa nealinată și comedienii se mai amuză să afle că apropiații lui Trump n-au voie să urmărească posturi „neautorizate” (a se vedea furia lui „the Donald” când a descoperit că soția sa Melania se uita la „Fake News CNN” în Air Force One, din cauză că personalul „încălcase regula” de a conecta ecranele doar la Fox News). Aici, e doar crispare și neliniște când se fac liste negre cu personaje și grupuri „sorosiste” ce ar putea doborî uriașul politic PSD mai ceva ca Croitorașul cel Viteaz. Altă istorie recentă, alte spaime... inclusiv eternele spaime de OUG-uri.

   O injurie ce încalcă decența publică pe niște plăcuțe de înmatriculare a fost transformată de partidul-stat într-un prilej de a-și umfla mușchii totalitari măriți cu steroizi din Teleorman. Da, mesajul era obscen și putea da apă la moară reacțiilor pesediste similare, știută fiind apetența pentru argou a unor parlamentari din partidul majoritar. Dar, din cauza bâlbâielilor prin care Poliția și-a „justificat” abuzul, de câteva zile toată presa discută aproape numai despre asta, tot pe un ton trist și indignat. 

   Cu atâta mâhnire, nu-i de mirare că tot ea, Vasilica, bomboana numitului județ, mai înseninează țara. Când „Oumuamua” va ieși din sistemul politic local și regional, deși nu e exclus să se producă niscaiva coliziuni până atunci, presimt că o să ne apuce depresia. Dacă nu cumva o înlătură chiar Daddy, la un moment dat, ca să vină în persoană la cârma țării, furibund și răzbunător, după ce va fi răpus „statul paralel”. Ăla pe care l-a îngrășat multă vreme cu caltaboși. Până una-alta, ne pregătim pentru momentul când „Oumuamua” va intra în coliziune cu UE, la 1 ianuarie 2019. Deocamdată însă, pe plan local, explodează cu gafe „balistice” alte figuri extraterestre ale Guvernului Dăncilă.

 

PS Comparațiile din acest articol au intenții satirice. 

TAGS : dancila viorica dragnea firea
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
mitzu beciuklistu 2018-08-07
Putem personaliza Silika, s-o romanizam, doar e unica, trebuie sa recunoastem asta, si s-o numim Vasilica Veorika Omuiamuia. Ca tot vrea ea sa para prima fumeie-n toate, de la prostie la imbecilitate cronica. Borfetul batrin al baronului sociopat de Teleorman face ravagii la guvernare, dar mai scoate in fata si genul de femei care s-au culcat in sus, pe linie politic ierarhica, cu borfasi de partid, penali care au mostenit si reabilitat apucaturile taticului lor originar, Stalin. Nici nu-i de mirare, ca dupa Batiuska Ilici, ne-am trezit cu fiul unui militian de satuc moldav, un pulanier anafabet, dar cu dosar politic sanatos, adica, fiu de soldat sovietic, adus in Tara de implementarea diviziei staliniste, Tudor Vladimirescu, in inima Tarii, preluind partidul de hoti si criminali si continuind jaful si umilinta ultimilor 73 de ani. Un nenorocit, care in conditiile in care o tara care s-ar respecta si si-ar respecta martirii, cel mult ar spala veceurile intr-un hotel de mina a treia. Dar sociopatul seamana cu majoritarul roman: e borfas, mincinos si milog si de-aia ultimul voteaza politruci cu care se identifica. Spectrul tatukului care fura si ucide, dar ne da, face si omoara burgheji n-a murit, el renaste cu fiecare generatie. Drahnea si-a asigurat continuarea traditiei, fiu-sau. Iar daca astuia i se intampla ceva, actuala prima Futeuza, tot o imbecila, ii va darui alti urmasi. Vai de Romania!
vlad 2018-08-03
Vai, dar deja ati uitat ce daruri i-a dus Viorica papei. Era vorba despre "samante de marar" si un pom roditor. Ce pom o fi fost, n-a precizat. Pesemne vreun corcodus de ale carui roade sa se bucure multi ani de atunci incolo cand i s-o face gura punga.
emil 2018-08-03
Lasati politisti si pe Viorica in pace ! Uitati cati mari artisti si oameni politici ne saluta la Bucuresti cu '' buna ziua Budapesta ''
Total 3 comments.