Amnistia prostiei
2018-07-31
10
Pentru PSD, vara poate fi sfetnic bun, când nu dă lovituri de palat, are timp să croșeteze planuri alternative cu toate literele alfabetului.

 

Întronat semizeu al justiției, domnul Tudorel, cum îi spun colegele din partid și din singura asociație a magistraților care i-a rămas fidelă, a amânat strategic lupta pentru șefia DNA pentru luna septembrie, respingând in corpore candidații din actuala sesiune. Așa i-o fi spus oracolul de la PSD că e bine - niciunul dintre cei patru aspiranți nu avea suficiente butoane pentru câte degete vor să le apese, iar omul care să întrupeze înaltele exigențe de obediență ale penalilor ar putea să nu fie chiar atât de ușor de găsit. D-aia și-au luat răgaz o lună de căutări. Persoana trebuie să fie o cioară vopsită, așa cam ca domnul Tudorel la începuturi, adică nici să nu bată prea tare la ochi că ocupă politic reduta, dar nici să facă mofturi când vine ordinul. Scopul e unul singur: „orice om nu trebuie să-i mai fie teamă“. Nu-i nicio îndoială că până în septembrie se vor găsi candidații potriviți, dintre care unul va sta pe banca de rezerve, în caz că Iohannis îl respinge pe primul ieșit din jobenul domnului Tudorel. Nu se știe niciodată. Președintele, deși pare previzibil, nu e. Cine s-ar fi așteptat să-l pună din prima pe Felix Bănilă la DIICOT sau să-i ia o lună lectura deciziei CCR, ca apoi s-o revoce prin intermediari pe Kövesi? Pentru PSD, vara poate fi sfetnic bun, când nu dă lovituri de palat, are timp să croșeteze planuri alternative cu toate literele alfabetului.

 

Cam așa ceva pare că se coace și pentru Înalta Curte. Altfel de ce ar fi ieșit precauta doamnă Cristina Tarcea să spună că vine „sezonul de revocări la ÎCCJ“ și că „s-a pus în mișcare mașina manipulării“? Toată lumea cu scaun la cap știe cine se află la volan și că mașina roșie cu Bombonica tolănită pe locurile din spate se îndreaptă vertiginos spre stația terminus a completului de cinci judecători. E ca la raliu, poate să treacă prima linia sau să se răstoarne pe pistă. Atacurile la judecători au cam aceeași miză, mai ales de când Dragnea s-a lămurit că Tarcea, după ce a plutit între ape, a găsit drumul drept. Care nu duce unde acolo unde i-ar conveni lui. Ca dovadă, Tarcea a cerut ca până în septembrie să fie gata toate motivările, așa încât să poată începe recursurile. Dragnea, care spera ca judecătorii să moșmondească la motivarea lui câteva luni bune sau măcar până vede publicat Codul Penal cu abuzul dezincriminat, trebuie să născocească altceva.

 

De revocat ca pe Kövesi nu poate, așa că îi rămâne tot legislația. Mai exact, mitralierea completelor de cinci judecători, care sunt stabilite anual prin tragere la sorți și la care ajung marile cauze de corupție. Ideea desființării acestora nu e nouă, judecătoarea Simona Marcu, ajunsă președinte CSM, le-a pus gând rău, singură sau prin telepatie, mai de mult. Ar vrea să fie un singur complet din nouă judecători, parte din ei de la alte secții, nepenaliști adică, aleși pe spânceană. Sau, mai degrabă, pe mustață. Ce frumos ar fi să aibă Daddy fir roșu acolo! Să vezi atunci achitări, retrimiteri de dosare și recursuri în anulare.

 

Până atunci, vara se anunță una liniștită. Dăncilă va pleca în sfârșit într-o binemeritată vacanță, lăsând nația să-i rumege în tihnă gogomăniile. Decizia ar fi luat-o însuși Dragnea, care a ajuns și el la concluzia că femeia e obosită rău: într-o săptămână a produs deja trei. După Pristina-Podgorica din Muntenegru, „macedonii“ și „cetățenii aromâni“, a venit rândul Zilei Imnului Național. Doamna Viorica Vasilica, emotivă cum o știm, a încurcat în discursul festiv Câmpia Libertății din Blaj cu Câmpul lui Horea din Alba Iulia, unde a avut de fapt loc adunarea de la 1 Decembrie 1918, cea la care se referea premianta noastră. Se zvonește că surmenata va pleca într-un loc îndepărtat și izolat, unde va putea să spună tot ce (nu-i) trece prin cap.

 

Daea, în schimb, ar trebui trimis pe urmele lui Șova la Muzeul Holocaustului din Washington, iar Vâlcov a fost pus să refacă socotelile bugetare, așa încât până la toamnă să-i iasă o creștere economică nu de 24%, cum greșit a spus, ci de 50% și un deficit zero. Cum se știe, pentru Vâlcov nimic nu e imposibil de când cu tablourile dosite în cavou. Nu a scris el multe cărți ca alți colegi de partid, dar e inventiv și gândește economic cât toți la un loc, s-a văzut asta din programul de guvernare. Tocmai de aceea, misiunea principală pe linie de partid și guvern e amnistia fiscală. Dacă amnistia penală nu le-a ieșit (deocamdată), trebuie să existe o compensație, că prea s-au adunat datoriile în dreptul unor afaceriști de vază ai partidului. Până la urmă au și ei dreptate, de unde să mai dea banii înapoi, dacă i-au investit în contracte cu statul și șpăgi, în loc să plătească taxele și impozitele? Și, mai ales, de ce să-i dea, dacă tot sunt la putere? Gurile rele din opoziție spun că Vâlcov și Teodorovici s-au și apucat de lista cu aleșii amnistiei, pe care un loc se tarifează cu 30%, ca pe vremea Dănuței Năstase. Se duc la partid, firește, că nevoile sunt tot mari. Tot la partid se va duce și o parte din bănetul de la Fondul Suveran de Investiții. L-ar lua pe tot, dar stă Comisia Europeană cu ochii pe ei.

 

O vacanță frumoasă și liniștită vor avea și refugiații politici. Ultimul pe listă e abuzatul Ghiță, căruia Serbia i-a refuzat extrădarea. Normal. La câte știe și ce afaceri învârte pe acolo. Elena din Costa Rica se pregătește să devină mămică, dar, dacă ar fi să ne luăm după spusele iubitului ei, nu i-au plecat chiar toți gărgăunii din cap. Dacă ar ajunge președinte, mărturisește flăcăul, el ar putea să fie premier, ceea ce i-ar fi plac, „pentru că aș avea tot guvernul la dispoziție“. Atenție mare, așa a crezut și ea și a luat șase ani. Dar cine știe, între timp poate va da PSD-ul și o amnistie a prostiei.

TAGS : tudorel toader DNA candidati iohannis cristina tarcea revocari. Inalta curte dancila daea ghita vâlcov deficit
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
ovidiu 2018-08-03

Tudorel cam aduce cu sepia mestus.


ovidiu 2018-08-02
Se pare ca postacii psd-isti au acaparat aceasta pagina.
BASCA 2018-08-02
Da,e proasta rau,e timorata pana la groaza,e flescaita mental,e o aratare total inadecvata,o sluga.Traim cu ea,cu ei,ignobilii.Parveniti si flecari,sfertodocti naimiti de vataful suprem,Dragnea. Acest simbol nefast al unei Romanii in deriva.Un articol a la Tia Serbanescu,descriptiv si oleaca resemnat.
emil 2018-08-02
Kovesi si-a compromis functia cand a scos la suprafata marlaniile Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis...Cand arunci piatra dupa un caine intai vezi al cui e !
CHARLIE 2018-08-02
Lasati femeia in pace. Poate e mucalita cum era Romulus Zaroni in guvernul lui Petru Groza. Poate e ca personajul din Le bourgeois gentihomme care facea proza fara efort. luati lucrurile cu humor!!!!!
Vicentio B. 2018-07-31
NU este de inteles,

cum Andreea Pora revine insistent la notiunea de PROSTIE, cu privire la anumite CAPETE, de la ALTII, in schimb in “propria ograda”, recte pe acest Site, “INCHIDE OCHII” ! DE CE si CUI ajuta? Pentru mine personal, lucrurile sunt clare. Dar, aceasta CLARITATE, NU este in favoarea necesarei substantei morale, deoarece aceasta “INCHIDERE DE OCHI”, se refera la ACEIASI notiune! Astfel, “CLUBUL” cu numele nickname “MIHAI 2” – se desfasoara cu AUTORITATE, iar baza MORALA lipseste. Ultima varianta perfuzata pe acest Site, etaleaza UN ALAMBIC de AFIRMATII, care NU au legatura cu realitatea, din contra sunt CRASSE ABERATII.

CONCRET
MIHAI 2 - g.vorvoreanu, 2018-07-30

“Se stie ! codul NAPOLEONIAN , COMERCIAL /LEGEA INVATAMANTULUI VALABILA SI APLICATA PANA IN 1966 ! '' FIECARE SOLDAT POARTA IN RANITA BASTONUL DE MARESAL ! DIXIT IMPARATUL !! CELE 100 DE ZILE ALE RESTAURATIEI SI OMORAREA SA , PRIN INTRODUCEREA DE ARSENIC- OTRAVIREA MANCARII - ZILNIC IN ACEASTA /// Invins la waterlo prin tradare , tradarea maresalului neamt , bluchner ( zis francez) INCHIS PE INSULA ELBA , EVADEAZA , RECASTIGA FRANTA , CONDUCE 100 DE ZILE ESTE OTRAVIT IN INCHISOARE ! DU-TE LA VERSAILLES si vezi ce si cum il prezinta in palat pe unul dintre cei mai mari regi ai FRANTEI si nu numai... STAPAN AL EUROPEI ,DAR INVINS DE ''GENERALUL '' MOROZ'' !! ''URIASUL'' BETHOVEEN, ORIPILAT DE VICTORIILE LUI N. ii taie dedicatia de pe motto-ul SIMFONIEI a 3a '' EROICA '' !! EDICTELE LUI NAPOLEON LE VEZI LA PARIS LA '' DOMUL INVALIZILOR'' in rotonda unde este inmormantat NAPOLEON AL 3 lea , REGELE NEAPOLE-ului ( ORAS INi ITALIA) !!

IN REALITATE:

1.
In privinta “Se stie ! codul NAPOLEONIAN , COMERCIAL /LEGEA INVATAMANTULUI VALABILA SI APLICATA PANA IN 1966 ! ''- am transmism mai inainte date CERTE ! La fel ce certe sunt date cu privire la faptul ca, 1864 A. I. Cuza 81864) a promulgat prima lege prin care invatamantul era organizat pe principiul obligativitatii si gratuitatii in mod unitar: invatamantul primar - patru ani, gratuit si obligatoriu, cel secundar - sapte ani, universitar - trei ani.

2.
“FIECARE SOLDAT POARTA ..” – reprezinta unul din celebrele citate ale, GENIULUI
Bonaperte Napoleon, cu privire la insistenta in pregatire si succesul in relatiile sociale.

3.
“CELE 100 DE ZILE … SI OMORAREA SA , PRIN INTRODUCEREA DE ARSENIC-
OTRAVIREA MANCARII - ZILNIC IN ACEASTA” - realitatea: CRASSA ABERATIE !

4.
“Invins la waterlo prin tradare , tradarea maresalului neamt , bluchner ( zis francez)-
CRASSA ABERATIE / MINCIUNA ! Numele CORECT este BLÜCHNER! Gerbhard Leberecht von
BLÜCHNER – era Feldmareschal, Comandant al Corpului de armata prusac, care impreuna cu forțele aliate conduse de generalul britanic Arthur Wellesley, primul duce de Wellington, la 18 iunie 1815, au infrant trupele francize conduse de Napoleon la Waterloo.

5.
“INCHIS PE INSULA ELBA , EVADEAZA , RECASTIGA FRANTA , CONDUCE 100 DE ZILE ESTE OTRAVIT IN INCHISOARE !” – CRASSA ABERATIE / MINCIUNA ! . Napoleon a fost cofruntat cu SAPTE COALITII
Europene, deoarece Franta, devenise cea mai mare PUTERE EUROPEANA! In aprilie 1814, Parisul a fost cucerit, iar Napoleon a fost deportat, NU INCHIS - pe insula Elba. Reintors in Franța la 1 martie 1815, cu o armată de 1.100 de soldati. La 20 martie 1815, Napoleon a ocupat din nou tronul, moment in care a început perioada cunoscuta sub numele de ''Cele 100 de zile''. Dupa infrangerea de la Waterloo, a revenit la Paris, unde la 22 iunie a abdicat în favoarea fiului sau. La 15 iulie s-a pus sub protecția trupelor britanice la Rochefort, sperand ca va fi lăsat să plece in Statele Unite. Britanicii l-au DEPORTAT pe insula Sfanta Elena, unde a murit, la 5 mai 1821.

6.
„DU-TE LA VERSAILLES si vezi ce si cum il prezinta in palat pe unul dintre cei mai mari regi ai FRANTEI si nu numai... STAPAN AL EUROPEI“ – ABERATII ! DESI am sugerat lui "MIHAI 2" ca, la persona II-a singular sa apeleze pe Primarul / Primarita locului unde i-a fost inregistrata nasterea. MEMORIA si CARACTERUL il IMPIDICA. Eu am fost la Paris, Versailles, inainte, ca CINEVA sa- si poata inchipui Dec. ’89 “Made in Romania”. Napoleon NU a fost REGE, CI – IMPARAT. Napoleon NU a folosit Palatal Versailles drept REZIDENTA, si a intentionat sa realizeze la Marele Trianon, un fel de locuinta.

7.
“DAR INVINS DE ''GENERALUL '' MOROZ'' !!” - CRASSA ABERATIE! Campania din Russia a fost in perioada Iunie - Dec. 1821. EL (Napoleon) NU a fost invins de Iarna Ruseasca. S-a retras, dupa ce, ocupase FARA lupte – MOSCOVA, unde a locuit 35 ZILE ! Iarna i-a produs IMENSE PIERDERI. Daca MIHAI 2 ar fi folosit ghilimelele de rigoare “A FOST INVINS” – afirmatia ar fi avut o oarecare valoare. Mai bine vorbea de Borodino, celebrul General Suvorov, celebrul Ciaikovski!

8.
“'URIASUL'' BETHOVEEN, ORIPILAT DE VICTORIILE LUI N. ii taie dedicatia de pe motto-ul SIMFONIEI a 3a '' EROICA ''- CRASSE ABERATII ! NU este vorba de BETHOVEEN, ci de BEETHOVEN, si anume Ludwig van BEETHOVEN, care NU – “ORIPILAT DE VICTORIILE LUI N. “, CI DEZAMAGIT de REPUBLICANUL NAPOLEON, pentru faptul ca, acesta s-a incoronat drept IMPARAT (1804). Beethoven incepuse sa lucreze deja la EROICA inca din 1802, pe vremea cand Napoleon era REPUBLICAN !

9.
“EDICTELE LUI NAPOLEON LE VEZI LA PARIS LA '' DOMUL INVALIZILOR'' in rotonda unde este inmormantat NAPOLEON AL 3 lea , REGELE NEAPOLE-ului ( ORAS INi ITALIA) !!”- CRASSE ABERATII !La Domul Invalizilor, conceput de Ludovic al XIV (1670) ca SPITAL MILITAR, si devenit functionabil in 1776. Sub ROTONDA se afla sarcofagul (marmora) in care a fost asezat corpul lui Napoleon, dupa deshumarea din Insula Sf. Elena. Tot la Domul Invalizilor se gasesc criptele lui Jérôme Bonaparte, fratele cel mai tanar a lui Napoleons, Rege al Westpfaliei, Joseph Bonaparte, fratele cel mai mare al lui N., Rege al Neapolului, devenit Rege al Spaniei, Napoleon Franz Bonaparte, FIU al lui Napoleons, numit NAPOLEON al II lea, Regele Romei. Acesta a fost numit Napoleon al II- lea, care s-a nascut in Palatutul Tuillerie (1811), a trait la Wiena (Castellul Schönbrunn) unde a murit de tuberculoza in 1832. La ordinul lui Hitler (1940) cadavrul a fost dus la Paris, langa TATAL sau, Napoleon Bonaparte. Charles Louis Napoléon Bonaparte a fost Presedinte al celei de a II-a Republici Franceze 1848 – 1852) si a devenit Imparat al Francezilor (1852 – 1870) ca Napoleon al III- lea. Aflat in Exil in Anglia, a murit in Ianuarie 1873 la Chislehurst Londra, ingropat intr-o cripta regala la Sankt-Michaels-Abbey, Farnborough, Hampshire.

Vicentio B. 2018-08-01
Imi cer scuze pentru
greseli evidente, spre exemplu:
"cu numele nickname", "I.A. Cuza 81864", "trupele francize";
molusca tt 2018-07-31
Trebuie sa vina si momentul "ievaluarii" acestei nevertebrate fosilizate. Sandramaua psd-ista trebuie sa se prabuseasca pentru ca acest lucru a devenit vital pentru tara, altfel ne ducem cu totii in prapastia pe care o sapa gogomanii natiei.
MIHAI 2 2018-07-31
Completle DE 5 PENALISTI
au fost introduse prin asa numita Lege a MICII REFORME trimisa Parlamentului de catre Predoiu - deci SCRISA DE BICA !!!
Anterior se judecau in ultima faza penala IN COMPLETE DE 9 cu judecatori de la toate sectiile.
Si erau rotiti in completele de 9 TOTI JUDECATTORII INALTEI CURTI - nu doar penalistii FOSTI PROCURORI cu AUSVAIS de la Secu SRI.

Prin urmare este vremea INTOARCERII LA NORMAL . Sau cum spunea formatia The Skorpyons ...The wind of Change a inceput odata cu darea de-a berbeleacu a Distinsei Doamne.

Cine e de vina ca FORTELE BINELUI nu au dat din vreme curs ideeii lui Basescu de a avea si o REZERVA DE NADEJDE - pe Bica cea mai sus mentionata?

Acum ea a fost deja preluata de Ciutaci , de Antenisti si de alte LUjuri care - suprema prostie - se pregatesc sa o readuca in tara pe post de martira.
Adevarul e ca statui merita doar Tudorel si tanarul Cosma de la Ploiesti care - cu mainile goale - a invins ditamai Goliathul instalat de catre tomcrujii lui peste de la siaei pe melegurile Mioritei.

Acum dati din colt in colt si constatati de la zi la zi ca sandramaua se va prabusi cu zgomot....300 de dosare cu judecatori tinute la secret vor fi scoase la vezeala ...ca sa constatam si noi cine pe cine santaja si cine avea linie rosie sau vanata de comunicare.
E reconfortant ca articolul renunta la orice vrajeala gen stat de drept si recunoaste ca tot mecansimul basesco-kiovesian a fost unul politic .
Se da astfel un plus de legitimitate masinii cu Bombonica in spate care tocmai calca pe prostii pe zebra desi nu are numar obscen aprobat de prietena manelistului Bursuc , care uneori se recomanda drept Ambasadoare vikinga.
Vicentio B. 2018-07-31
ANDREEA PORA,

stiati ca, eforturile lui Napoleon pentru implementarea noului cod in Franta au inceput in 1800, atunci cand, viitorul MONARH, a constatat ca, sistemul juridic francez este depasit si confuz. Napoleon a stabilit o comisie speciala, condusa de J.J. Cambaceres, care s-a reunit de mai mult de 80 de ori pentru a discuta revizuirile legale, iar Napoleon a prezidat aproape jumatate din aceste sesiuni . In martie 1804, Codul Napoleon a fost in cele din urmă aprobat? Dupa patru ani de dezbateri aprinse si planificarea pasilor ce aveau sa fie urmati, la 21 martie 1804, imparatul Napoleon Bonaparte, adopta un nou cadru legal pentru Franta, cunoscut sub numele de "Codul lui Napoleon". Codul, in intregul sau, era impartit pe mai multe ramuri ale dreptului, inclusiv dreptul comercial, civil si penal. Codul lui Napoleon situa proprietatea privata in centrul reglementarii sale juridice, privind-o drept sorgintea originara a oricaror libertati individuale.

Motive TEMEINICE pentru care eu am preluat citatele:
"Pot ierta prostia, dar nu şi răutatea!
În politică, prostia nu e un handicap.
Pe proşti trebuie să îi bagi în seamă ca să te asculte.
Prostul are un mare avantaj faţă de omul deştept: este întotdeauna mulţumit de el însuşi.

PS.
ROG raspuns CONCRET!
Total 10 comments.