Avertisment USR: CSM-ul este calul troian al PSD-ului în Comisia Iordache
2018-05-15 - Laurentiu Gheorghe
Actualitate Interna
2
Deputul USR Ion Stelian, membru în Comisia Iordache a declarat la finalul ședinței de marți că este îngrijorat de colaborarea dintre PSD și CSM după ce a această instituție a depus un amendament care prevede ca faptele de abuz in serviciu comise de alte persoane decat functionarii publici sa fie incriminate doar daca prejudiciul creat este mai mare de 50.000 de euro.

 

 

"Amendamentele sunt, unele dintre ele, tinute in sertar. Cel mai important pe care l-am socotit multi dintre noi, abuzul in serviciu, inca nu ne-a fost dezvaluit de domnul Florin Iordache si colegii sai, in ciuda insistentelor noastre. Sa nu va imaginati ca PSD si domnul Florin Iordache nu stiu care este varianta pe care o vor propune. Stiu. Ne-au anuntat deja ca vor pune textul cu 24 de ore inainte la dispozitie, astfel incat discutiile din aceasta comisie sunt o mascarada.

 

Ce ma surprinde pe mine in mod neplacut este faptul ca la aceasta sedinta CSM a venit cu o varianta de text care nu a fost discutata, nu a facut obiectul initiativei legislative, e vorba de articolul 308 din Codul penal care se refera la infractiuni de coruptie si de serviciu care se aplica altor persoane decat functionarilor publici, (...) textul prevede ca in cazul in care faptuitorul plateste prejudiciul mai mic de 50.000 de euro efectiv sa fie exonerat de raspundere si se aplica si pentru abuzul in serviciu", a declarat Ion Stelian la finalul sedintei din Comisie.

 

Deputatul USR s-a declarat ingrijorat de "aceasta coordonare" intre PSD si CSM. El spune ca, desi Consiliul a avut puncte de vedere foarte bune in comisie, CSM nu are atribut de initiativa legislativa.

 

"Ma ingrijoreaza si aceasta coordonare intre PSD si CSM. As vrea sa subliniez si faptul ca CSM a avut si puncte de vedere foarte bune in cadrul acestei comisii si cred ca are un rol important in cadrul acestei comisii, dar sa nu uitam ca CSM nu are atribut de initiativa legislativa. Ministerul Justitiei pur si simplu se sustrage de la aceste discutii. Nu-si asuma nici un rol si lasa ca PSD sa se foloseasca practic de CSM pentru promova cateva idei. N-am nici cea mai vaga banuiala ce ar avea de castigat (CSM, n.r.) ", a spus Stelian.

 

Consiliul Superior al Magistraturii propune un amendament la articolul 308 din Codul penal care se refera la infractiuni de coruptie si de serviciu comise de alte persoane, care stabileste, prin corelare cu articolul 297 privind abuzul in serviciu, ca faptele de abuz in serviciu comise de alte persoane decat functionarii publici sa fie incriminate doar daca prejudiciul creat este mai mare de 50.000 de euro.

 

Amendamentul a fost prezentat marti in Comisia speciala pentru legile justitiei, fiind la prima lectura. Presedintele comisiei, Florin Iordache, a declarat ca amendamentul propus de CSM va fi sustinut de PSD, pentru ca "poate fi sustinut" intrucat "rezolva multe chestiuni"

TAGS : csm psd comisia iordache usr ion stelian
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
MIHAI 2 2018-05-16
AVERTISMENTUL USR s-a dovedit a fi NEADEVARAT - ASPECT ATESTAT DE SEFA CSM. De asemenea se vede chiar din articol ca AVERTISMENTUL USR nu e al USR ci al personajului ION STELIAN despre care vom mai auzi., cu certitudine , chestii din domeniul penibilului. De fapt am mai si auzit - vorba vine ! - nu am auzit , dar i-am descoperit ispravile adineori cu nepotul Google. De cate ori gasesc un nume nou pe la USR sau pe la PNL am obiceiul sa caut informatii despre trecutul lui. Sarmanul de mine tot sper sa il gasesc pe THE ONE - cel care ar putea unifica DREAPTA. Ion Stelian are el ceva din Basescu - tupeul nemasurat cu care lanseaza dezbateri bazate pe minciuni. Nefiind insa fost marinar ci doar actual avocat ratat / caci ce altceva poti spune despre unul care, avocat fiind , isi dinamiteaza conditia profe3sionala luptand pntru inasprirea Codului Penal ? / deci nefiind cum spuneam mariar, Stelica a esuat lamentabil inainte de a iesi din port.
emil 2018-05-15
Raiul talharilor. Hotia peste 50 000 euro iar crima la varste peste 10 de ani.
Total 2 comments.