Trump a refuzat desecretizarea unui memorandum referitor la implicarea Rusiei în alegeri
2018-02-10 - Dora Vulcan
International
0
Presedinele Statelor Unite, Donald Trump, a interzis, vineri, desecretizarea unui memorandum pe care democratii l-ar fi vrut public. Documentul e o replica la un document publicat de republicani privind investigatia in cazul ingerintelor Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA.

 

 

 

Intr-o scrisoare publicata vineri de Casa Alba, consilierul lui Donald Trump, Don McGahn, a informat ca desi presedintele "inclina sa declasifice documentul", nu poate face acest lucru la momentul actual, transmite ziare.com. 

 

 

"Standardele duble ale presedintelui, atunci cand vine vorba de transparenta, sunt inspaimantatoare. Motivul pentru publicarea memorandumului lui Nunes, anume transparenta, dispare atunci cand ar putea dezvalui informatii compromitatoare. Milioane de americani au o singura intrebare: Ce ascunde?" s-a intrebat retoric un membru al opozitiei din SUA.

 

 

Donald Trump si congresmeni republicani au publicat, in urma cu o saptamana, un memorandum controversat care contine informatii recent descretizate, argumentand ca documentul demonstreaza ca FBI foloseste in scop politic investigatia in cazul ingerintelor Rusiei in politica Statelor Unite.

 

 

Serviciile secrete americane au concluzionat inca din 2016 ca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat o campanie de influentare a rezultatului scrutinului prezidential din SUA. Scopul campaniei ar fi fost sa ii faciliteze victoria lui Donald Trump si sa submineze sistemul liberal-democratic occidental.

 

 

FBI, Senatul SUA si Camera Reprezentantilor ancheteaza cazul ingerintelor Rusiei in campania electorala din SUA. Anchetatorii coordonati de procurorul special Robert Mueller suspecteaza ca ar fi existat legaturi intre apropiati ai lui Donald Trump si oficiali rusi.

TAGS : sua memorandum rusia alegeri sua desecretizare refuz trump
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
Total 0 comments.