Ungaria, anchetă legată de acuzaţiile OLAF: Posibilă fraudă a ginerelui premierului Orban
2018-02-08 - E.B.
International
0
Procurorii ungari au lansat o investigaţie după ce Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a reclamat nereguli în utilizarea fondurilor europene pentru proiecte.

 

 

Acesta au fost desfăşurate de o companie controlată în trecut de Istvan Tiborcz, ginerele premierului ungar Viktor Orban, transmite Reuters, preluată de Agerpres.


OLAF a anunţat luna trecută că a finalizat o investigaţie de doi ani asupra a 35 de proiecte acordate Elios Innovative Zrt, o companie specializată în tehnologie de iluminat stradal care a fost co-deţinută de Istvan Tiborcz, căsătorit din 2013 cu fiica cea mare a lui Orban, Ráhel.

 

Acordate între 2011 şi 2015, contractele de modernizare a iluminatului stradal din Ungaria au fost finanţate parţial din fonduri europene.


Potrivit acestei instituţii comunitare, investigaţia efectuată a 'evidenţiat nu doar nereguli grave în majoritatea proiectelor, ci şi conflicte de interese'.


OLAF a trimis Comisiei Europene un raport cu recomandări financiare, precum şi recomandări judiciare procurorilor.


În anul 2015, Istvan Tiborcz şi-a vândut participaţia deţinută în compania incriminată, motivându-şi decizia prin 'atacurile continue' la adresa lui 'bazate pe presupuneri'.

 

TAGS : viktor orban ungaria ginere istvan tiborcz olaf frauda ancheta procurori
Mai multe din General

Ultimile Opinii

Analiza 22

Comentarii
Total 0 comments.